Data Analytics

Louhia on saavuttanut Microsoftin kultakumppanuuden Data Analytics -alueella, tarkemmin ottaen Advanced Analytics -väylällä. Kumppanuus on osoitus Louhian kyvystä ja saavutuksista tuottaa asiakkailleen parhaita mahdollisia raportoinnin, tietovarastoinnin ja edistyneen analytiikan ratkaisuja Microsoftin teknologioilla.

Kultakumppanuus on ylin mahdollinen saavutettavissa oleva taso Microsoftin kumppaniohjelmassa.

Kultatason saavuttaakseen Louhian konsultit ovat suorittaneet Microsoftin teknologioihin tarvittavat vaatimukset ja osoittaneet käytännön osaamista viiden asiakasreferenssin kautta. Arvioidut teknologiat olivat Cloud ML (ennakoiva analytiikka/koneoppiminen), HDInsight (Hadoop-pohjainen tietoallas), Power BI (datan raportointi ja analysointi) sekä yleisemmin Azuren pilviympäristön hyödyntäminen data-analytiikassa ja tietovarastoinnissa.

”Olemme jo pitkään toteuttaneet Microsoft Azure-pohjaisia tietovarastointi- ja keinoälyratkaisua sekä toimineet Azure Machine Learning -kouluttajana ja uranuurtajana Suomessa. Näin ollen luonteva jatko oli sertifioitua tuttuihin teknologioihin.” sanoo Louhian kumppanuusasioista vastaava Juha Kostamo.

Pystymme jatkossa palvelemaan Microsoft-asiakkaitamme entistä kokonaisvaltaisemmin ja tarjoamaan kustannustehokkaan kehityspolun ennustavan analytiikan hyödyntämiseen.

“Edistyksellinen analytiikka ja sen laajat soveltamismahdollisuudet, kuten koneoppiminen, on asiakkaidemme erittäin suuren mielenkiinnon kohteena. Gold-kompetenssitason saavuttaneet Microsoft-kumppanit ovat osoittaneet ensiluokkaista, käytännön kyvykkyyttä ja sitoutumista viimeisimpiin Microsoftin teknologioihin”, sanoo Markku Pulkkinen, johtaja, keskisuuret ja pk-asiakkaat ja kumppanuudet, Microsoft.

Louhian edistyneen analytiikan liiketoiminta on vahvassa kasvussa ja tällä hetkellä rakennamme älykkäitä pilvipohjaisia analytiikkaratkaisuja useammallekin asiakkaalle. Suomalaiset yritykset ovat vihdoin kypsyneet edistyneen analytiikan hyödyntämiselle ja sen avulla saavutetut säästöt ovat olleet merkittäviä. Tyypillistä on, että edistyneen analytiikan projekti maksaa itsensä takaisin jo ensimmäisen hyödyntämiskerran jälkeen.

Olemme paketoineet vuosien aikana kehittämistämme algoritmeista parhaimmat uudelleen käytettäväksi. Näin ollen uutta analytiikkaprojektia käynnistettäessä ei tarvitse keksiä pyörää aina uudelleen. Tulemme kuluvan vuoden aikana rekrytoimaan myös lisää henkilöstöä (datatieteilijöitä, ratkaisuarkkitehtejä sekä projektipäälliköitä) ja laajentamaan merkittävästi alihankintaverkostoamme.

Lue lisää Microsoftin Data Analytics -kompetenssistaLouhian palveluista ja ratkaisemistamme analytiikkaongelmista.

Louhiasta

Louhia on vuonna 2009 perustettu tiedolla johtamisen konsultointiin sekä edistyneen analytiikan hyödyntämiseen keskittyvä yritys. Konsultoimme asiakkaitamme tiedolla johtamisen strategioiden ja analytiikkaratkaisujen kehittämisessä. Kehitämme asiakkaidemme liiketoimintaa jalostamalla ja hyödyntämällä dataa tehokkaasti edistyneen analytiikan ratkaisujen (machine learning, data mining, AI) avulla.

Lisätietoja: Juha Kostamo, 040 865 4811, juha.kostamo@louhia.fi